O nas

To my tworzymy wspomnienia

O nas

Historia

Drukarni

Na Placu Niepodległości 7, znajdowała się wcześniej drukarnia "Polonia", ufundowana przez Jana Trybułę w 1928 roku. Prosta bryła budynku w pełni odpowiadała ówczesnym tendencjom architektury 20-lecia międzywojennego. Wejście do drukarni poprzedzały imponujące kolumny, tworzące portyk typowy dla ówczesnych realizacji. Skromna architektura "Polonii" nie była jednak jej największym walorem. Czar i urok drukarni leżały w jej magicznej historii. Stojący na Placu Niepodległości budynek nie był pierwotną siedzibą "Polonii". Drukarnia początkowo funkcjonowała na ulicy Nowotarskiej, lecz w związku z rozkwitem przedsiębiorstwa, właściciel Jan Trybuła przeniósł ją do nowo wzniesionego budynku. Świetnie prosperująca drukarnia była odpowiedzialna za drukowanie broszur okolicznościowych, wydawnictw książkowych i lokalnych czasopism związanych ze słynnymi mieszkańcami i bywalcami Zakopanego, m.in. z Kazimierzem Przerwą-Tetmajerem czy Karolem Stryjeńskim. Także w "Polonii" Stanisław Ignacy Witkiewicz wydał manifest swojego anty-awangardowego kierunku literackiego - piurblagizmu.

W miejscu niegdyś stojącej drukarnia "Polonia" powstała jedyna w swoim rodzaju drukarnia… "Drukarnia Smaku Cristina". Mamy ogromny zaszczyt zaprosić Państwa do naszej restauracji, a jak podkreśla sama właścicielka - "data jej otwarcia nie jest kwestią przypadku". Dokładnie tego samego dnia, 26 lipca, lecz cztery lata wcześniej powstało pierwsze restauracyjne dziecko - Cristina Ristorante&Pizzeria. Kamienica przy Placu Niepodległości stanie się miejscem kultu na kulinarnej mapie Zakopanego, a restauracyjny duet jest jest skazany na sukces.

Historia drukarni

 

Nasz zespoł

Nasz

zespół

Patronat nad kuchnią obejmuje Szef Karol Górka. Karol pochodzi z małej miejscowości Pisarzowa, położonej w gminie Limanowa. Od ponad 20 lat swoje doświadczenie w gastronomii zdobywał podróżując po Polsce oraz pracując w wielu renomowanych restauracjach - również na Podhalu. W Drukarni Smaku Cristina jest z nami prawie od samego początku, a od niedawna obejmuje stanowisko Szefa Kuchni. Praca dla Karola jest jego pasją, specjalizuje się w przygotowywaniu ryb i mięs, a z kuchni francuskiej czerpie swoje największe inspiracje.

 

Prezentująca szyk i elegancję obsługa, z uśmiechem na twarzy służy Państwu pomocą. Drukarnię Smaku Cristina tworzy zespół wysokiej klasy profesjonalistów, którzy wykonują swój zawód z pasją i zaangażowaniem, każdego dnia dbając o najwyższy poziom obsługi naszych Gości. Jedną z osób tworzących ten zespół jest sommelier Adam Fijał, posiadający ponad dwudziestoletnie doświadczenie w gastronomii. W Drukarni Smaku Adam dba o to, aby wyselekcjonowane dla Państwa wina, doskonale komponowały się z serwowanymi przez nas daniami i podkreślały ich oryginalność.

Nasz zespoł

 

OPINIE NASZYCH KLIENTÓW

★★★★★  WSPANIAŁA RESTAURACJA ZE ZNAKOMITĄ OBSŁUGĄ

Jest to restauracja do której wracamy co roku; znakomite smaki i wyróżniająca się obsługa. Każde danie jest dopracowane i smaczne; prawdziwa uczta dla zmysłów. Drukarnia smaku jest gwarancją wspaniałego, kulinarnego doświadczenia!
Polecam, aby będąc w Zakopanem odwiedzić te restauracje choć raz :)

- B4049YAaleksandra, TripAdvisor

 

★★★★★  NIESAMOWITE

Niesamowite miejsce żeby zjeść coś nieprzeciętnego! Jedna z lepszych restauracji w Polsce! Obsługa bardzo pomocna i nienachalna, lecz potrafi wywołać uśmiech na twarzy. Widać pracę kucharzy którzy są świetni. MUST HAVE Zakopanego od strony kulinarnej! Co roku wracam i nigdy się nie zawiodłem.

- Robert_tasty, TripAdvisor

 

★★★★★  DESER JAK MARZENIE

Idealnie połączenie smaku, kompozycji. Przepięknie podane, deser - marzenie! Jako goście z branży przeżyliśmy niesamowitĄ przygodę kulinarną. Niesamowicie zgrany zespół. Polecam każdemu :)

- sandratracz1994, TripAdvisor