Contact

Obserwuj nasz

Blog

Bądź na bieżąco z aktualnościami

Czy rezerwacja stolika w restauracji zawsze jest konieczna?


Czy rezerwacja stolika w restauracji zawsze jest konieczna?


W restauracjach często pragniemy spędzić wyjątkowy czas z najbliższymi osobami, np. świętując wspólnie ważne dla nas wydarzenia. W lokalach organizujemy również spotkania firmowe bądź też wybieramy się do nich z naszymi kontrahentami po to, aby połączyć przyjemne z pożytecznym: jednocześnie omówić niektóre istotne dla nas zagadnienia w nieco swobodniejszej atmosferze oraz zjeść dobry lunch. Jeżeli chcemy mieć pewność, że stolik będzie dla nas dostępny - a w przypadku większej grupy kilka stolików lub cała sala - warto dokonać rezerwacji z wyprzedzeniem czasowym (telefonicznie, mailowo, bądź osobiście). Wówczas określimy precyzyjnie czas i spodziewaną liczbę gości w restauracji, dzięki czemu ewentualna konieczność poszukiwania innego lokalu nie spowoduje opóźnień w naszym harmonogramie. Należy też zaznaczyć fakt, że w przypadku takich restauracji jak  Drukarnia Smaku Cristina w Zakopanem, ze względu na czołowe miejsce wśród lokalnych restauracji oraz lokalizację (miasto turystyczne, które odwiedza duża liczba osób) sprawia, że zarezerwowanie stolika wcześniej staje się konieczne.

Oczywiście w przypadku, gdy nasz dzień planujemy w sposób mniej dokładny - szczególnie w sytuacji, gdy zwiedzamy stolicę Podhala, czy też kiedy zdecydowaliśmy się na aktywny wypoczynek w górach - określenie konkretnej godziny może się okazać trudne i wtedy warto po prostu udać się do lokalu. Poza tym pamiętajmy, że w miesiącach poza sezonem i o wcześniejszych porach dnia zwykle łatwiej o stolik w restauracji nawet wtedy, gdy udajemy się do niej spontanicznie. Również wybierając się do lokalu w mniejszej grupie - samemu albo w parze - często nie ma potrzeby upewniania się, czy będzie dla nas miejsce.

W Drukarni Smaku Cristina warto zarezerwować stolik po to, żeby mieć gwarancję, iż będziemy mogli skosztować jednej z niezwykle smacznych i różnorodnych potraw z menu. O wyjątkowości dań serwowanych przez Szefa Kuchni świadczy fakt, że czerpie on inspiracje zarówno z tradycyjnej kuchni polskiej, jak i miedzynarodowej (m.in. francuskiej i azjatyckiej). Łącząc tym samym regionalną tradycję z trendami kulinarnymi, panującymi w różnych zakątkach świata. W Drukarni Smaku Cristina czekają na nas pyszne przystawki, takie jak szkocki łosoś marynowany czy przegrzebki. Jeśli chodzi o zupy, warto zdecydować się na chłodnik z jajkiem zielononóżki i botwiną albo na rosół azjatycki z kafirem i galangalem. Spośród dań głównych możemy wybrać chociażby biodrówkę jagnięcą z miętą i jabłkiem czy jedną z ryb: sandacza, halibuta. Świetnym pomysłem będzie również zamówienie kury czarnopiórej, piersi z kaczki albo żebra wołowego. Polecamy ponadto burgera wołowego czy schab wieprzowy. Jeżeli chodzi o desery, Drukarnia Smaku Cristina oferuje m.in. bezę (kokos, marakuja, mango) i szarlotkę z dodatkiem białej czekolady.

Rezerwacji w naszej restauracji można dokonywać telefonicznie lub mailowo. Dane kontaktowe dostępne są na stronie - https://www.drukarniasmakucristina.pl/kontakt.html.

Czy rezerwacja stolika w restauracji zawsze jest konieczna?

wróć